EEE & DEEE

deseuri eee deee

Sunteti un producator care comercializeaza echipamente electrice si electronice (EEE) pe teritoriul Romaniei? In acest caz, sunteti responsabil pentru eliminarea nepoluanta a deseurilor rezultate din aceste echipamente la finalul ciclului de viata.
Asociatia Environ preia toate obligatiile legale referitoare la gestionarea responsabila si eliminarea in conditii de protectie a mediului inconjurator a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), oferind solutii de reciclare a panourilor fotovoltaice.

De asemenea, daca sunteti un producator cu sediul in alt stat membru al Uniunii Europene, puteti desemna un reprezentant autorizat, conform Art. 40 din OUG nr.5/2015. Asociatia Environ preia responsabilitatea indeplinirii obligatiilor producatorilor stabiliti in alte state membre ale Uniunii Europene in calitate de reprezentant autorizat, in conformitate cu articolul 40 din OUG nr. 5/2015.

Membrii si partenerii nostri au certitudinea ca prin colaborarea cu Environ, deseurile electrice sunt gestionate in mod responsabil in conformitate cu cele mai inalte standarde.

Asociatia Environ ofera urmatoarele servicii:

- raportare catre autoritati

- sistem national de puncte de colectare

- serviciu de colectare DEEE la cerere

- reciclare si eliminare nepoluante 

Asociatia Environ a dezvoltat un sistem de preluare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) atat in parteneriat cu autoritatile administratiei publice locale, cat in sistemul de retail si shop.

Cetatenii au posibilitatea de a preda in mod gratuit DEEE si bateriile uzate in peste 4000 de puncte de colectare. Pentru a identifica cel mai apropiat punct de colectare, puteti accesa harta interactiva disponibila pe www.undereciclam.ro, dar si in iOS si Appstore (Unde Reciclam).