viziunea environ

shutterstock 363517316x

Activitatea Environ se deruleaza intotdeauna in baza unor strategii bine conturate, cu obiective clare si cuantificabile si indicatori de performanta bine definiti astfel incat sa putem asigura atat operational, cat si trasabil obtinerea celor mai bune rezultate in numele producatorilor pe care cu onoare ii reprezentam.

Asociatia Environ pledeaza pentru o abordare conjugata si o cooperare puternica intre reprezentantii administratiei publice si locale, operatorii de salubritate, actorii din industria reciclarii, organizatii colective si societate civila.

Asociatia Environ dezvolta permanent parteneriate sustinute cu infrastructura necesara pentru colectarea si tratarea DEEE. Organizatia face toate demersurile necesare pentru a se asigura ca procesele de colectare, transport, depozitare temporara si tratare a deseurilor se desfasoara in cadrul retelei nationale intr-un mod ecologic, cu respectarea standardelor de protectie a mediului.

Tratarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) colectate in reteaua Asociatiei Environ se realizeaza utilizand procesele BAT (best available techniques), cu garantia trasabilitatii si neutralizarii fractiilor periculoase rezultate.

Implementarea standardelor de performanta a reciclarii WEEELABEX (care definesc cerintele tehnice si operationale ale operatorilor pe fluxuri de deseuri) ofera membrilor si partenerilor Asociatiei Environ garantia imbunatatirii continue a calitatii proceselor de tratare si asigura trasabilitatea deseurilor de la momentul generarii pana la incetarea statutului de deseu.